ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


.: επιστροφή :.

Θεσσαλονίκη

« Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 5/6/2011 – Αποκλάδωση Πευκοδάσους»

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών για την Αναβάθμιση Ποιότητας Ζωής στο Ωραιόκαστρο και στα πλαίσια των φιλοπεριβαλλοντικών του δραστηριοτήτων, πραγματοποιήσε στις 5/6/2011 αποκλάδωση, για λόγους πυροπροστασίας, στο πευκοδάσος του Ωραιοκάστρου επ' ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και ενόψει της ξηροθερμικής περιόδου που διανύουμε.
Τα κλαδιά που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας αυτής μεταφέρθηκαν σε ειδικό χώρο του Δήμου Ωραιοκάστρου όπου και τεμαχιστηκαν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε μία εποχή που οι διαθέσιμες πιστώσεις είναι ελάχιστες, το εθελοντικό έργο αποκτά μεγαλύτερη αξία, ειδικά στο ευαίσθητο θέμα της απομάκρυνσης εύφλεκτης καύσιμης ύλης, που εγκυμονεί κινδύνους για την προστασία των δασών μας!
Ο Κ.Σ.Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης ευχαριστεί τα μέλη των δύο συλλόγων που συμμετείχαν στην παραπάνω δραστηριότητα, τον Δήμο Ωραιοκάστρου για τη διάθεση των μέσων μεταφοράς των προϊόντων αποκλάδωσης, το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης για τη συμπαράστασή του, την ΣΤ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας - Θράκης για την επιστημονική καθοδήγηση στην όλη προσπάθεια, καθώς και τον κ. Γεώργιο Τζελέπη ιδιοκτήτη της αλυσίδας καταστημάτων «Μελί – Μελί» για την ευγενική χορηγία σε εδέσματα.

 

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Γ. ΣΟΦΙΑΝΙΔΗΣ

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ν ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΟΣ

.: επιστροφή :.