ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


.: επιστροφή :.

Θεσσαλονίκη 2-5-2003

"Βελτίωση Βιοτόπων και Απελευθέρωση φασιανών"

Συνεχίζοντας τα έργα βελτίωσης βιοτόπων που πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμπελοκήπων στην περιοχή ευθύνης του, ξεκίνησε την υλοποίηση του σχετικού προγράμματος για το 2003, με πρώτη ενέργεια τη φύτευση 800 δενδρυλλίων, καρποφόρων και μη, σε επιλεγμένη τοποθεσία στα σύνορα των περιοχών Πενταλόφου και Ξηροχωρίου Θεσ/νίκης.
Μέλη του Συλλόγου συγκεντρώθηκαν στην καθορισμένη περιοχή, και ξεκίνησαν τη δενδροφύτευση, χρησιμοποιώντας τα δύο γεωτρύπανα που είχαν στη διάθεσή τους, καθώς εκτός από το γεωτρύπανο του Συλλόγου, διέθεσε και ένα ακόμη ο Δήμος Ωραιοκάστρου, ώστε να διεκπεραιωθεί η προσπάθειά αυτή γρήγορα και αποτελεσματικά. Στη συνέχεια τα μέλη φρόντισαν για την τοποθέτηση προστατευτικού φράκτη γύρω από κάθε ένα φυτό, για να μην τα καταστρέψουν τα κοπάδια της περιοχής.

Παράλληλα προετοιμάζεται και η δεύτερη φάση των έργων βελτίωσης βιοτόπων με την διερεύνηση για την εξεύρεση χωραφιών, συνολικής έκτασης 300 στρεμμάτων, τα οποία θα σπαρθούν με ηλίανθο, κεχρί, σουσάμι και μηδική, σύμφωνα με τις υποδείξεις του επιστημονικού συνεργάτη της ΣΤ' ΚΟΜΑΘ, κ. Χρήστου Σώκου, με σκοπό η σοδειά τους να μείνει ασυγκόμιστη, ώστε να εξασφαλιστεί όχι μόνο περισσότερη και ποιοτικά καλύτερη τροφή αλλά και κάλυψη στην άγρια πανίδα της περιοχής.

Πέρα από τον τομέα της Βελτίωσης Βιοτόπων, κατά το Φεβρουάριο και το Μάρτιο πραγματοποιήθηκε σταδιακά, σε τρεις φάσεις, η απελευθέρωση 501 φασιανών που είχαν παραληφθεί από το κρατικό εκτροφείο θηραμάτων Κουρί Κοζάνης. Οι απελευθερώσεις έγιναν στο καταφύγιο άγριας ζωής Δέλτα Αξιού, παρουσία του εκπροσώπου του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης κ. Κων/νου Κατσούδα.

Από το Γραφείο Τύπου του Κ.Σ.Α.,
Θωμαή Αμοιρίδου

.: επιστροφή :.