ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


.: επιστροφή :.

Θεσσαλονίκη 15-3-2009

«Συμμετοχή του Κ.Σ. Αμπελοκήπων στην “ ZOOTECHNIA 2009”»

Πιστός στην παράδοση που έχει δημιουργήσει με τη συνεχή του παρουσία σε εκθέσεις όπως η AGROTICA και η ZOOTECHNIA, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης συμμετείχε και φέτος στη ZOOTECHNIA 2009, όντας η μόνη κυνηγετική οργάνωση που έλαβε μέρος. Αυτό επέτρεψε σε μια μεγάλη κοινωνική ομάδα όπως είναι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, αλλά και στους απλούς επισκέπτες, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά πολλά από τα οποία ήταν μαθητές σχολείων, να γνωρίσουν την κυνηγετική δραστηριότητα και τη σωστή κυνηγετική νοοτροπία, να προμηθευτούν πλούσιο ενημερωτικό υλικό για το κυνήγι με περιοδικά, φυλλάδια κ.α., καθώς και να ενημερωθούν για τις πολλαπλές δράσεις των κυνηγετικών οργανώσεων με σκοπό την αύξηση του θηραματικού μας πλούτου, τη βελτίωση των βιοτόπων και την προστασία του περιβάλλοντος γενικότερα.

Πιο συγκεκριμένα, η άμεση επαφή με πολλούς αγρότες και κτηνοτρόφους, οι οποίοι είναι οι πρώτοι που επηρεάζονται από κάποια επέμβαση στο φυσικό περιβάλλον, επιτρέπει την ανταλλαγή απόψεων για την επίλυση προβλημάτων που πιθανώς δημιουργούνται από την κοινή παρουσία αγροτών, κτηνοτρόφων και κυνηγών στις ίδιες περιοχές. Η κοινή ιδιότητα πολλών αγροτών και κτηνοτρόφων που είναι ταυτόχρονα και κυνηγοί διευκολύνει την όλη διαδικασία και μας επιτρέπει να τους παρουσιάσουμε δράσεις του συλλόγου για τη βελτίωση των βιοτόπων της περιοχής μας, έτσι ώστε οι άνθρωποι της υπαίθρου να γνωρίσουν τις δραστηριότητες αυτές, να συνεργάζονται και να βοηθούν στο μέτρο που μπορούν. Είναι σημαντικές επίσης διάφορες ενέργειες όπως η ενοικίαση χωραφιών που μένουν αθέριστα για να έχουν τροφή τα θηράματα, η τοποθέτηση δεξαμενών για να έχουν νερό σε περιόδους ξηρασίας κλπ., που και το κυνήγι βοηθούν και σε κάποιους ανθρώπους της επαρχίας προσφέρουν ένα επιπλέον εισόδημα.

Το πληροφοριακό υλικό προέρχεται από τον Κ.Σ. Αμπελοκήπων, τη ΣΤ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας - Θράκης και την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας.
Το γεγονός ότι συμμετείχαν στην έκθεση και οργανώσεις των οποίων οι θέσεις και οι απόψεις είναι εκ διαμέτρου αντίθετες από τις δικές μας, απλά επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα της παρουσίας μας εκεί, για να ακουστεί και η φωνή των κυνηγών, οι δικές μας απόψεις, προς χάριν της διατήρησης της ισορροπίας και της αντικειμενικής ενημέρωσης.

Από το Γραφείο Τύπου του Κ.Σ.Α.,
Χρήστος Κυρκενίδης, Δασολόγος MSc
 

.: επιστροφή :.