ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


.: επιστροφή :.

Θεσσαλονίκη 10-06-2008

5 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Από τη θεωρία…στην πράξη

Όπως γνωρίζουμε, η ημέρα αυτή πρέπει να αποτελεί την αφορμή για να συνειδητοποιήσουμε την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το φυσικό περιβάλλον, τα προβλήματα που αυτό, και κατά συνέπεια εμείς, αντιμετωπίζει και τις λύσεις που μπορούν να προκύψουν αν αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας και συμβάλλουμε στην προσπάθεια για την προστασία του, μεταβάλλοντας πρώτα τη δική μας στάση και έπειτα ευαισθητοποιώντας τους γύρω μας.

Εδώ και χρόνια ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμπελοκήπων, όπως και όλες οι κυνηγετικές οργανώσεις, αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για το περιβάλλον με τη δραστηριοποίησή του στον τομέα της πυροπροστασίας, της βελτίωσης βιοτόπων, με την απασχόληση σε ετήσια βάση θηροφύλακα για την πρόληψη και καταστολή κάθε παράνομης ενέργειας που επιβαρύνει και καταστρέφει το περιβάλλον κ.λπ. Η δράση και το ενδιαφέρον του δεν περιορίζεται μόνο σε μια μέρα αλλά διαρκεί όλο το χρόνο, κάθε χρόνο.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία αυτής της ημέρας που είναι αφιερωμένη στο περιβάλλον και την ανάγκη να την αξιοποιούμε με κάθε τρόπο για την ευαισθητοποίηση του κοινού, ο Κ.Σ. Αμπελοκήπων αφενός τοποθέτησε στην αρχική σελίδα του huntersclub.gr μήνυμα φιλοπεριβαλλοντικού περιεχομένου για ενημέρωση των επισκεπτών σχετικά με το πνεύμα της ημέρας, αφετέρου προέβη σε μια κίνηση με χαρακτήρα συμβολικό αλλά και ουσιαστικό. Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος συγκέντρωσε μέλη του συλλόγου με σκοπό την αποκομιδή σκουπιδιών από υπαίθριους χώρους, στους οποίους κάποιοι ασυνείδητοι είχαν μεταφέρει και πετάξει με φορτηγά, καθώς και των εκατοντάδων πλαστικών φιαλών που ήταν διάσπαρτες σε περιοχές περιπάτου.

Συγκεκριμένα η επέμβαση αυτή έγινε σε πολλές περιοχές, στα όρια των δήμων Ωραιοκάστρου,  Μυγδονίας και Καλλιθέας, από τις οποίες το Δ.Σ. και τα μέλη του Συλλόγου μάζεψαν τα σκουπίδια και τα μετέφεραν στη χωματερή του Δήμου Ωραιοκάστρου. Αυτό βέβαια δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη βοήθεια του δημάρχου Ωραιοκάστρου κ. Νικόλαου Μπάτου, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την παραχώρηση ενός φορτωτή και ενός φορτηγού του δήμου για τη συλλογή των σκουπιδιών, όπως βέβαια ευχαριστούμε και όλα τα μέλη που πήραν μέρος στην προσπάθεια.

Το μήνυμα αυτής της ενέργειας είναι ότι όλοι πρέπει να βοηθήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο και ότι καμιά βοήθεια δεν είναι ασήμαντη για τη διατήρηση ή την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος. Ομάδες ή μεμονωμένα άτομα, οικονομικά ισχυροί ή αγρότες και εργάτες, πολιτική ηγεσία ή απλοί πολίτες, καλούμαστε όλοι να δείξουμε υπευθυνότητα και διάθεση για δυναμική συμμετοχή στην προσπάθεια για καθαρό και υγιές περιβάλλον.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι μια ημέρα σκέψης, προβληματισμού, αλλά και δράσης. Η ημέρα αυτή όμως, πρέπει να είναι ορόσημο και για τις υπόλοιπες 364 ημέρες του χρόνου ώστε να ασχολούμαστε ενεργά με τα προβλήματά που αντιμετωπίζει το περιβάλλον και να βοηθάμε στην επίλυσή τους.

Από το Γραφείο Τύπου του Κ.Σ.Α.,
Χρήστος Κυρκενίδης, Δασολόγος MSc
 

.: επιστροφή :.