ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


.: επιστροφή :.

Θεσσαλονίκη 20-03-2008

Συμμετοχή του Κ.Σ. Αμπελοκήπων στην “AGROTICA 2008”

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης συμμετείχε και φέτος στην έκθεση AGROTICA 2008, πιστός στη διαχρονική του παρουσία σε εκθέσεις και εκδηλώσεις, με σκοπό την εκπροσώπηση της κυνηγετικής οικογένειας, την επικοινωνία με τα μέλη της και την ενημέρωση του κοινού για την κοινωνική και περιβαλλοντική προσφορά των κυνηγών. Παρά την μεγάλη αύξηση της συμμετοχής εκθετών στην AGROTICA, ο Κ.Σ. Αμπελοκήπων κατάφερε να εξασφαλίσει και φέτος μέρος για τη δημιουργία περιπτέρου, έστω και σε ανοικτό χώρο, συνεχίζοντας την ανελλιπή του παρουσία στη συγκεκριμένη έκθεση.
Πολλοί από τους επισκέπτες της έκθεσης, η οποία απευθύνεται κυρίως σε αγρότες και κτηνοτρόφους, ήταν κυνηγοί και προέρχονταν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, επιτρέποντας την ανταλλαγή απόψεων και την αμφίδρομη ενημέρωση για ποικίλα θέματα κυνηγετικού ενδιαφέροντος. Η διπλή ιδιότητα πολλών από τους επισκέπτες ως αγρότες/κτηνοτρόφοι και κυνηγοί καταδεικνύει τη σπουδαιότητα της άμεσης επικοινωνίας με αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι είναι οι άμεσοι διαχειριστές της υπαίθρου. Παρουσιάζοντας το έργο και την προσπάθεια του συλλόγου για τη βελτίωση των βιοτόπων της περιοχής μας, οι άνθρωποι της υπαίθρου γνωρίζουν τις δραστηριότητες αυτές, ώστε να συνεργάζονται και να βοηθούν στο μέτρο που μπορούν.
Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή δεχτήκαμε την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Μπίκου Ιωάννη, καθώς και των καθηγητών Δασολογίας κ.κ. Βλάχο και Τσαχαλίδη, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τη δράση και το έργο του Κ.Σ. Αμπελοκήπων και έλαβαν τα ενημερωτικά έντυπα που εξέδωσε ο Σύλλογος.
Για την επιτυχία της προσπάθειάς μας αυτής θα πρέπει να ευχαριστήσουμε θερμά τους διοργανωτές της έκθεσης, τους εκδότες των κυνηγετικών εντύπων κ.κ. Νίκο Λελούδα του «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ» και Λευτέρη Κακαβούλη του «ΚΥΝΗΓΟΣ & ΦΥΣΗ» για την παραχώρηση περιοδικών, χρήσιμων για την όσο το δυνατόν καλύτερη ενημέρωση του κοινού με την πληθώρα ενδιαφέροντων άρθρων που περιλαμβάνουν, καθώς και την ΣΤ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία για τη διάθεση ενημερωτικών φυλλαδίων.
Το γεγονός ότι συμμετείχαν στην έκθεση και οργανώσεις των οποίων οι θέσεις και οι απόψεις είναι εκ διαμέτρου αντίθετες από τις δικές μας, απλά επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα της παρουσίας μας εκεί, για να ακουστεί και η δική μας φωνή, οι δικές μας απόψεις, προς χάριν της διατήρησης της ισορροπίας και της αντικειμενικής ενημέρωσης.
 

Από το Γραφείο Τύπου του Κ.Σ.Α.,
Χρήστος Κυρκενίδης, Δασολόγος MSc

.: επιστροφή :.