ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


.: επιστροφή :.

Θεσσαλονίκη 28-03-2006

"Δενδροφύτευση του Κ.Σ.Αμπελοκήπων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας"

Σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης της ανθρωπότητας για τη σημασία των δασών, τους κινδύνους που τα απειλούν, τις συνέπειες από την καταστροφή τους και την ανάγκη συμμετοχής όλων στην προστασία τους, ο Ο.Η.Ε. έχει καθιερώσει την 21η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας. Η μέρα αυτή είναι αφιερωμένη στο δάσος και το δασικό οικοσύστημα ως το σημαντικότερο δώρο της φύσης στον άνθρωπο. Γενικά τα δάση με τις διάφορες λειτουργίες τους:

Παράγουν το απαραίτητο και αναντικατάστατο για τη ζωή μας οξυγόνο, ενώ δεσμεύουν το επικίνδυνο για τη ζωή μας διοξείδιο του άνθρακα.
Συγκρατούν το νερό της βροχής, ενισχύουν τα υπόγεια νερά και βελτιώνουν την ποιότητα του νερού
Προσφέρουν πολλά και χρήσιμα προϊόντα για την κάλυψη βασικών αναγκών του ανθρώπου
Προστατεύουν τα εδάφη από διαβρώσεις και πλημμύρες
Βελτιώνουν τις κλιματικές συνθήκες
Μειώνουν την ένταση του ανέμου και τους θορύβους
Αποτελούν χώρους αισθητικής απόλαυσης, αναψυχής και αθλητισμού
Εξασφαλίζουν κατάλληλες συνθήκες διατήρησης πλούσιας χλωρίδας και πανίδας
Συμβάλλουν στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη

Γνωρίζοντας τις προαναφερθείσες ευεργετικές δραστηριότητες των δασών καθώς και την ευαισθητοποίηση των κυνηγών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας Δασοπονίας, ο Κ. Σ. Αμπελοκήπων σε συνεργασία με τον Κ. Σ. Δράμας πραγματοποίησαν στις 19 Μαρτίου δενδροφύτευση στο Μακρυπλάγι Δράμας. Η κίνηση αυτή, αποτελεί συνέχεια της αντίστοιχης περσινής συνεργασίας και αποσκοπεί στην παροχή πλουσιότερης - ποσοτικά και ποιοτικά - τροφής για την άγρια πανίδα της περιοχής. Πέραν αυτού, ο Κ.Σ. Αμπελοκήπων θέλησε με τον τρόπο αυτό να φανεί συνεπής και να τηρήσει τη δέσμευση που ανέλαβε πριν από ένα χρόνο για τη συνέχιση της προσπάθειας αναβάθμισης των βιοτόπων στις περιοχές που δέχονται ιδιαίτερη κυνηγετική πίεση από τους κυνηγούς των αστικών κέντρων, όπως είναι η περιοχή της Δράμας, τονίζοντας την ηθική υποχρέωση των μεγάλων κυνηγετικών συλλόγων του κέντρου να στηρίζουν τέτοιες ενέργειες στους κυνηγότοπους της περιφέρειας που αποτελούν πόλο έλξης για τα μέλη τους.

Η μετάβαση στη Δράμα των μελών του Συλλόγου, που προθυμοποιήθηκαν να προσφέρουν τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο αλλά και τον κόπο τους, πραγματοποιήθηκε με λεωφορείο που ναύλωσε ο Σύλλογος. Από τα Διοικητικά Συμβούλια και τα μέλη των δύο συλλόγων φυτεύτηκαν στην επιλεγμένη περιοχή, με την βοήθεια γεωτρύπανου 200 καρποφόρα δενδρύλλια.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Νομάρχης Ν. Δράμας κ. Ευμοιρίδης Κων/νος, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Δράμας κ. Καριώτης Γεώργιος και ο Πρόεδρος του Κ. Σ. Δοξάτου κ. Μπαμπούκος Δημήτριος με μέλη του Δ.Σ.

Με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Δασοπονίας κάθε χρόνο τιμάτε η προσφορά των δασών, εξαίρεται η σπουδαιότητά τους και τονίζεται η άμεση ανάγκη προστασίας και επαύξησης τους ως απαραίτητη προϋπόθεση για την δική μας επιβίωση.

Από το Γραφείο Τύπου του Κ.Σ.Α.,
Γεώργιος Χατζηλαζάρου

.: επιστροφή :.