ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


.: επιστροφή :.

Θεσσαλονίκη 06-02-2006

Συμμετοχή του Κ.Σ. Αμπελοκήπων στην "AGROTICA 2006"

Ο τομέας της ενημέρωσης είναι μείζονος σημασίας για την πορεία του κυνηγιού. Ενημέρωση που απευθύνεται αφενός προς τους κυνηγούς, προκειμένου να προσαρμόζονται και να ανταποκρίνονται στις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις του ρόλου που καλούνται να διαδραματίσουν στην υπόθεση της προστασίας του περιβάλλοντος, αφετέρου στην κοινή γνώμη αποσκοπώντας στην αποκατάσταση της αλήθειας για το κυνήγι και τη δράση των κυνηγετικών οργανώσεων.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμπελοκήπων καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να επιτύχει τα καλύτερα αποτελέσματα στον τομέα αυτό, με συμμετοχή σε εκθέσεις, διοργάνωση εκδηλώσεων και διανομή ενημερωτικού έντυπου υλικού. Προσβλέποντας στην πληρέστερη ενημέρωση, ο Σύλλογος συμμετείχε για άλλη μια χρονιά στην έκθεση AGROTICA 2006, οι επισκέπτες της οποίας είναι στην πλειοψηφία τους αγρότες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας που αποτελούν τον θεμέλιο λίθο στον τομέα διαχείρισης της υπαίθρου. Από τη συνεργασία των αγροτών και των κυνηγών (ιδιότητες που πολλές φορές συνδυάζονται, καθώς πολλοί αγρότες ασχολούνται και με το κυνήγι) σε τομείς όπως η βελτίωση βιοτόπων καθώς και η ενημέρωση και η ευαισθητοποίησή τους στο μείζον θέμα της χρήσης γεωργικών φαρμάκων (βιολογικές καλλιέργειες), μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να προκύψουν.

Παρουσιάζοντας το έργο και την προσπάθεια του συλλόγου για τη βελτίωση των βιοτόπων της περιοχής μας, οι άνθρωποι της υπαίθρου γνωρίζουν τις δραστηριότητες αυτές, ώστε να συνεργάζονται και να βοηθούν στο μέτρο που μπορούν.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Θ από 1 έως 5 Φεβρουαρίου 2006, πέρασαν από το σταντ του Συλλόγου χιλιάδες επισκέπτες - κυνηγοί, αγρότες, μαθητές κ.λπ. - και ενημερώθηκαν είτε συζητώντας μαζί μας, είτε από το έντυπο υλικό που διένειμε ο Κ.Σ. Αμπελοκήπων (11 ενημερωτικά έντυπα - για το κυνήγι γενικά, για την ιστορία του κυνηγιού, για τις δραστηριότητες του Συλλόγου και για τη συνεργασία αγροτών και κυνηγών - και δύο αφίσες, την έκδοση των οποίων επιμελήθηκε ο Σύλλογος, αλλά και κυνηγετικά περιοδικά που μας παραχώρησαν για το σκοπό αυτό οι εκδότες τους).

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή δεχτήκαμε την επίσκεψη του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Γεώργιο Σαλαγκούδη στο χώρο του Συλλόγου, ο οποίος ενημερώθηκε για τη δράση και το έργο του Κ.Σ.Αμπελοκήπων και έλαβε τα ενημερωτικά έντυπα που εξέδωσε ο Σύλλογος. Ακόμη, από τους ξεχωριστούς επισκέπτες ήταν η Προϊσταμένη του Γραφείου θήρας του Δασαρχείου Θεσ/νίκης κ. Αμαλία Αντωνοπούλου η οποία εξέφρασε τα θερμά της συγχαρητήρια.

Για την επιτυχία της προσπάθειάς μας αυτής θα πρέπει να ευχαριστήσουμε θερμά τους διοργανωτές της έκθεσης, τους εκδότες των κυνηγετικών εντύπων κ.κ. Νίκο Λελούδα του "ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ" και Λευτέρη Κακαβούλη του "ΚΥΝΗΓΟΣ & ΦΥΣΗ" για την παραχώρηση περιοδικών, και τον Δήμο Αμπελοκήπων για τη συμβολή του στην έκδοση των αφισών και των ενημερωτικών εντύπων του συλλόγου.

Η παρουσία των κυνηγετικών οργανώσεων σε τέτοιες εκθέσεις πιστεύουμε ότι θα πρέπει να είναι έντονη, προκειμένου να παρουσιάζεται όχι μόνο το σημαντικό έργο που επιτελούν οι κυνηγοί, αλλά και η δυναμική αυτής της τόσο πολυπληθούς ομάδας που δεν έχει ακόμη εκμεταλλευτεί όσο θα έπρεπε τη δύναμη της αριθμητικής της υπεροχής.

Από το Γραφείο Τύπου του Κ.Σ.Α.,
Γεώργιος Χατζηλαζάρου

.: επιστροφή :.