ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


.: επιστροφή :.

Θεσσαλονίκη 23-9-2016

Σεμινάριο Παροχής Πρώτων Βοηθειών στην καθημερινότητα αλλά και στο κυνήγι από τον Κ.Σ.Αμπελοκήπων

Ξεκίνησε ο φετινός κύκλος επιμορφωτικών σεμιναρίων στον Κυνηγητικό Σύλλογο Αμπελοκήπων. Την Τέταρτη 21 Σεπτεμβρίου το βράδυ, ξεκίνησε ο νέος κύκλος σεμιναρίων του Κ.Σ Αμπελοκήπων για την περίοδο 2016 -2017. Το κορυφαίο και πάντα επίκαιρο θέμα της Παροχής Πρώτων Βοηθειών στην καθημερινότητα αλλά και στο κυνήγι επέλεξε σαν θέμα ο Σύλλογος για το εναρκτήριο σεμινάριό του. Ο εισηγητής κ. Νίκος Γκούρτσας, διασώστης του ΕΚΑΒ, συγγραφέας τριών βιβλίων Πρώτων Βοηθειών, για μια ακόμα φορά ανέλυσε με διεξοδικό τρόπο το σπουδαίο ρόλο που έχει η αναγνώριση των πρώτων συμπτωμάτων μιας επικίνδυνης ανθρώπινης πάθησης (εγκεφαλικό /καρδιακό επεισόδιο, απόφραξη αναπνευστικού) ώστε με γνώση και ψυχραιμία να δώσουμε τις πρώτες βοήθειες που ουσιαστικά ίσως κρίνουν την τύχη του συνανθρώπου μας μέχρι την διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση ατυχημάτων στην ύπαιθρο & στο κυνήγι, όπως πτώσεις, κατάγματα, αναγνώριση τσιμπημάτων από δηλητηριώδη φίδια η μη, κόψιμο η/και ακατάσχετη αιμορραγία και στην αιμοστατική περίδεση (τουρνικέ) και την σωτήρια σπουδαιότητά της που πρέπει να γνωρίζουν όλοι όσοι επιχειρήσουν σε οποιαδήποτε υπαίθρια δραστηριότητα. Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη μνεία στα τροχαία ατυχήματα, τη σπουδαιότητα του να επιμένουμε να φορούν όλοι (μπρος -πίσω) στο όχημά μας ζώνη ασφαλείας, αφού παρουσιάστηκαν με γλαφυρό τρόπο οι τραγικές επιπτώσεις της μη χρήσης τους.

Το Δ. Σ του Συλλόγου θέλει να ευχαριστήσει θερμά όλες και όλους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, όπως επίσης και τον κ. Γκούρτσα για την αποδοχή της πρόσκλησης .
Το επόμενο προγραμματισμένο σεμινάριο θα αφορά την κυνηγετική κατάρτιση των νέων κυνηγών και θα ανακοινωθεί εντός των ημερών.
 

Από το Γραφείο Τύπου του Κ.Σ.Α.,
Χρήστος Κυρκενίδης, Δασολόγος MSc