ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


.: επιστροφή :.

Θεσσαλονίκη 23-8-2003

ΝΕΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΗΛΩΤΑ ΟΠΛΑ

ΝΕΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΔΟΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΟΠΛΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.
Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 23/7/2004.

Το Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας (13/8/2003), συγκεκριμένα του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, αναφέρει τα εξής:

" 1. Από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης ανακοινώνεται ότι η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για χορήγηση αδειών κατοχής κυνηγετικών όπλων, από κατόχους τέτοιων όπλων, τα οποία δεν είχαν δηλωθεί στις Δασικές Αρχές, ως και υποβολή αιτημάτων για αντικατάσταση των δελτίων κατοχής κυνηγετικών όπλων των αρμοδίων Δασικών Αρχών, με άδεια κατοχής των Αστυνομικών Αρχών, ανανεώθηκε για το χρονικό διάστημα από 24-7-2003 μέχρι 23-7-2004.
2. Εντός της ανωτέρω προθεσμίας, όσοι κάτοχοι κυνηγετικών όπλων δεν είναι εφοδιασμένοι με άδεια κατοχής των Αστυνομικών Αρχών, υποχρεούνται όπως προσέλθουν στα κατά τόπους αρμόδια Τμήματα Ασφαλείας ή Αστυνομικά Τμήματα, προκειμένου να υποβάλουν σχετικά αιτήματα.
3. Επισημαίνεται ότι, μετά την παρέλευση της ανωτέρω προθεσμίας, η κατοχή των όπλων αυτών θεωρείται παράνομη, τα όπλα θα κατάσχονται και σε βάρος των κατόχων αυτών προβλέπονται αυστηρές ποινές φυλάκισης και χρηματικής ποινής."

Από το Γραφείο Τύπου του Κ.Σ.Α.,
Θωμαή Αμοιρίδου

.: επιστροφή :.