ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


.: επιστροφή :.

Θεσσαλονίκη 26-2-2016

Σεμινάριο Εκτροφής, Επιλογής Γεννητόρων και Επιλογής Κουταβιού από τον Κ.Σ.Αμπελοκήπων

Ένα ακόμη Εκπαιδευτικό Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το απόγευμα της Δευτέρας 22 Φεβρουαρίου 2016, από τον Κ.Σ. Αμπελοκήπων στο Κέντρο Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης του Συλλόγου (Μανιτάρι). Η μεγάλη ανταπόκριση των μελών του Συλλόγου στην πρόσκληση αυτή αποδεικνύει τη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης εκδήλωσης, καθώς και τη διάθεση των κυνηγών για συμμετοχή σε επιμορφωτικά σεμινάρια.


Οι εκπαιδευτές, κ. Γιάππος Αχιλλέας και κ. Νιάνιος Γαβριήλ ανέλυσαν τη διαδικασία της εκτροφής των σκύλων, τον τρόπο μεταφοράς των επιθυμητών χαρακτηριστικών από τους γεννήτορες προς τους απογόνους, καθώς και τα προβλήματα και τις δυσκολίες που μπορεί να συναντήσουν στην επιλογή των κατάλληλων γεννητόρων και κουταβιών. Μετά το τέλος των εμπεριστατωμένων παρουσιάσεων, απαντήθηκαν ερωτήσεις των παρισταμένων σχετικά με περιπτώσεις που οι ίδιοι συνάντησαν, καθώς και με προβλήματα που τους ταλαιπώρησαν. Η συζήτηση συνεχίστηκε για αρκετή ώρα και έγινε προσπάθεια να λυθούν όλες οι απορίες που είχαν δημιουργηθεί.


Το ΔΣ του Συλλόγου μας ευχαριστεί θερμά τον κ. Γιάππο Αχιλλέα για την ευγενική του συνεισφορά στην πραγματοποίηση του Σεμιναρίου. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά όλους τους παρευρισκομένους.


Από το Γραφείο Τύπου του Σ.Α.,
Χρήστος Κυρκενίδης, Δασολόγος MSc