ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


.: επιστροφή :.

Θεσσαλονίκη 2-2-2016

Σεμινάριο Ευζωίας, Σχέσης του Σκύλου με τον Κυνηγό & Θετικής Εκπαίδευσης από τον Κ.Σ.Αμπελοκήπων

Ένα ακόμη Εκπαιδευτικό Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το απόγευμα της Δευτέρας 25 Ιανουαρίου 2016, από τον ε τις πιο πρόσφατες αντιλήψεις αυτή μπορεί και πρέπει να ξεκινήσει, σταδιακά και κλιμακωτά, από την ηλικία των τεσσάρων μόλις εβδομάδων.

Επικεντρώθηκε στην Θετική Εκπαίδευση, η οποία συνίσταται από την Θετική Επιβράβευση (ανταμοιβή με τροφή ή χάδια όταν κάνει κάτι που το εκπαιδεύουμε να κάνει ή μας αρέσει και θέλουμε να το κάνει) και από την Αρνητική Τιμωρία (αδιαφορία όταν κάνει κάτι που δεν μας αρέσει ή δεν θέλουμε να κάνει, χωρία καμία απολύτως επιβολή ποινής).

Για μια ακόμη φορά τέθηκαν θέματα με προσωπικά παραδείγματα από τους συμμετέχοντες, εκφράστηκαν απορίες, δόθηκαν εξειδικευμένες οδηγίες (πχ για την κροτοφοβία), ενώ η βραδιά έκλεισε με μια μικρή (λόγω ολισθηρότητας του δαπέδου και κινδύνου για τραυματισμό) επίδειξη από τη Λέϊλα (Border Collie), τη σκυλίτσα που συντρόφευε τον κ. Μουμιάδη.

Το ΔΣ του Συλλόγου μας ευχαριστεί θερμά τον κ. Μουμιάδη για την ευγενική του συνεισφορά στην πραγματοποίηση του Σεμιναρίου. Το σεμινάριο τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Κ. Σ. Αξιούπολης κ. Καλαθιάς Λευτέρης και το μέλος του Δ.Σ του Κυνοφιλικού Ομίλου Ελλάδος κ. Λάμπρου Παναγιώτης. Τους ευχαριστούμε θερμά, όπως και όλους τους παρευρισκομένους.

Από το Γραφείο Τύπου του Κ.Σ.Α.,
Χρήστος Κυρκενίδης, Δασολόγος MSc