ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


.: επιστροφή :.

Θεσσαλονίκη 7-1-2016

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ

Το ΔΣ του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμπελοκήπων, μετά τη συγκρότηση του σε σώμα τον περασμένο Μάιο, και αφού διαπίστωσε ομόφωνα την έλλειψη κυνηγετικής παιδείας που επικρατεί στη χώρα μας, αποφάσισε να προχωρήσει στη διοργάνωση Εκπαιδευτικών και Επιμορφωτικών Σεμιναρίων για τους κυνηγούς. Προσπαθώντας μ’ αυτόν τον τρόπο να συμβάλει στην αλλαγή της υπάρχουσας κατάστασης, αλλά και δευτερευόντως να ευαισθητοποιήσει άλλους Κυνηγετικούς Συλλόγους ή ακόμη και τις ανώτερες βαθμίδες των Κυνηγετικών Οργανώσεων να κινηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση.
Καταφέραμε μετά από τον κατάλληλο προγραμματισμό να πραγματοποιήσουμε τα εξής :
1) Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από τον ειδικό διασώστη του ΕΚΑΒ Νικόλαο Γκούρτσα
2) Σεμινάριο Σκοποβολής-Ασφαλούς Χρήσης του Λειόκαννου Όπλου από τον προπονητή της Εθνικής ομάδας Trap, Νικόλαο Αντωνιάδη
3) Σεμινάριο Υγιεινής/Φροντίδας και Πρώτων Βοηθειών για το Σκύλο, από τον κτηνίατρο Κυριάκο Αγαθαγγελίδη.

Η συμμετοχή ήταν πολύ ικανοποιητική και κάποιες φορές ξεπέρασε και τις προβλέψεις μας. Αξίζει να αναφέρουμε, κάτι που μας χαροποίησε ιδιαίτερα, ότι με την παρότρυνση και των τριών Επιμορφωτών τα Σεμινάρια μετατράπηκαν σε διαδραστικά, με τους συμμετέχοντες να κάνουν ερωτήσεις, να εκφράζουν απορίες , να θέτουν παραδείγματα και να κάνουν τοποθετήσεις επί των διαφόρων θεμάτων που παρουσιάστηκαν.
Τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, έκλεισε ο πρώτος κύκλος αυτού του Προγράμματος Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης, ο οποίος ήταν αφιερωμένος κυρίως στην ασφάλεια. Ήδη προγραμματίζουμε τον δεύτερο κύκλο Σεμιναρίων που θα ξεκινήσει με το νέο έτος και ο οποίος θα επεκταθεί, μετά τη λήξη της κυνηγετικής περιόδου, εκτός από το θεωρητικό πεδίο και στο πρακτικό, με δραστηριότητες σε αγωνιστικά τερέν για τους σκύλους και σε σκοπευτήρια.
Ευελπιστούμε η συμμετοχή σας να μας «αναγκάσει» να παγιώσουμε αυτό το Πρόγραμμα, έτσι ώστε να επιμορφώνονται όσο το δυνατόν περισσότεροι κυνηγοί κάθε χρόνο και να καταφέρουμε κάποια στιγμή να ανυψώσουμε την κυνηγετική ηθική και τον κυνηγετικό πολιτισμό, τόσο ανάμεσα μας όσο και ευρύτερα στην κοινωνία.
Το ΔΣ του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμπελοκήπων, τέλος, θέλει να σας ευχηθεί Καλά Χριστούγεννα και να περάσετε όμορφα κι ευτυχισμένα με τις οικογένειες σας και τους ανθρώπους που αγαπάτε, τις Άγιες αυτές ημέρες.