ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


.: επιστροφή :.

Θεσσαλονίκη 17-12-2015

Σεμινάριο Υγιεινής / Φροντίδας και Πρώτων Βοηθειών για το Σκύλο από τον Κ.Σ.Αμπελοκήπων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 14 Δεκεμβρίου 2015, το τρίτο κατά σειρά Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα Υγιεινή/Φροντίδα και Πρώτες Βοήθειες για το Σκύλο. Η αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου γέμισε για μια ακόμη φορά και το σημαντικό θέμα κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων σε όλη τη διάρκεια του Σεμιναρίου. Ο κτηνίατρος κ. Αγαθαγγελίδης, έμπειρος και κατατοπιστικός, κάλυψε πλήρως θέματα αποπαρασιτώσεων, εμβολιασμών, διατροφής, διαμονής, άσκησης, πιθανών ασθενειών και αντιμετώπισης τους σε όλα τα ηλικιακά στάδια, από την ημέρα γέννησης του κουταβιού μέχρι την ενηλικίωση του.

Στο δεύτερο μέρος, έδωσε λεπτομερείς οδηγίες για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών κατά την άσκηση του κυνηγιού στο βουνό ή γενικότερα στην ύπαιθρο. Πράγματα που μπορούμε να κάνουμε όλοι μας τις πρώτες κρίσιμες στιγμές, πριν μεταφέρουμε το σκυλί μας στο κτηνιατρείο. Επικεντρώθηκε όπως είναι φυσικό στα πιο συνηθισμένα περιστατικά όπως θερμοπληξίες, τσιμπήματα από φίδια ή έντομα και αλλεργικές αντιδράσεις, τραυματισμοί από συμπλοκή των κυνηγόσκυλων με αγριόχοιρους, τσοπανόσκυλα ή λύκους και αντιμετώπιση δηλητηριάσεων (φόλες). Δεν παρέλειψε να μας παρουσιάσει και λίστα με τα απαραίτητα φάρμακα και υλικά που πρέπει να έχουμε πάνω μας σε κάθε κυνηγετική έξοδο.

Το ΔΣ του Συλλόγου μας θέλει να ευχαριστήσει θερμά τον κ. Αγαθαγγελίδη για την ευγενική του συνεισφορά στην πραγματοποίηση του Σεμιναρίου και για τις ανεκτίμητες γνώσεις και πληροφορίες που μας έδωσε.

Από το Γραφείο Τύπου του Κ.Σ.Α.,
Χρήστος Κυρκενίδης, Δασολόγος MSc