ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


.: επιστροφή :.

Θεσσαλονίκη 4-3-2014

« Καταπολέμηση Κορακοειδών στην κοίτη του Γαλλικού ποταμού από τον Κ.Σ.Αμπελοκήπων»

 

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια των λέμηση κορακοειδών, αφού η προσέλευση των κυνηγών (μελών μας και μη) ξεπέρασε σε αριθμούς κάθε προηγούμενο.

Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η ευαισθητοποίηση και η αναγνώριση από όλους μας ότι ο έλεγχος του αριθμού των «αρπάγων», ο οποίος παραμένει πολύ μεγάλος σε ευαίσθητες θηραματικά περιοχές και ως εκ τούτου απειλητικός για τα άλλα είδη της πανίδας μας. θυμίζουμε ότι η δράση εντάσσεται στο εξής τρίπτυχο : α) καταπολέμηση αρπάγων, β) βελτίωση βιοτόπων, σπορές, αθέριστες λωρίδες σιταριού στις άκρες των αγρών για «κάλυψη των θηραματων» όλο τον χρόνο κλπ. γ) αναστολή «εκπαιδευτικών» κατά την αναπαραγωγική περίοδο (Άνοιξη). Όλα αυτά έχουν, συνδυαστικά, απώτερο σκοπό να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την αύξηση του ενδημικού θηράματος της περιοχής.

Στην εκδήλωση, που είχε και επιμορφωτικό – κυνηγετικό χαρακτήρα, παρέστησαν οι κ. Περικλής Μπίρτσας, Αν. Καθ/της Θηραματολογιας, Γεν. Διευθυντής της KOMAΘ που ανέπτυξε το θεμα « <<Ζωοανθρωπονόσοι και μέτρα πρόληψης >> όπως επίσης και ο Χ. Σώκος, θηραματολόγος της ΚΟΜΑΘ που ανέπτυξε το θέμα " Βιολογία των κορακοειδών". Επίσης τίμησε με την παρουσία του την δράση ο Πρόεδρος της ΚΟΜΑΘ, κ. Νίκος Καλογεράκος, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Τέλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου κος Απόστολος Γιαπουτζης, υπογράμμισε την κορυφαία σημασία που έχουν, αλλά πολλές φορές δεν την αποδίδουμε, τα ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ των όπλων κατά την διάρκεια του κυνηγιού και έδωσε πρακτικές συμβουλές .

Ευχαριστήσουμε ΘΕΡΜΑ για τις δωρεές φυσιγγιών τους παρακάτω χορηγούς:
Α) Το Δ.Σ του ΟΚΑΔΕ και τον πρόεδρο του κο Θ. Μαγουλά, όπως επίσης τον κο. Χ. Γώγο Outdoor life - Gorilla shoots, Ιωάννινα
Β) Το κατάστημα Αφοί Πετρίδη Κυνήγι-Ψάρεμα, Εύοσμος, Θεσσαλονίκη
Γ) Toν κο Γ. Σουρουτζίδη Βιοτεχνία φυσιγγίων SIGMA III, Αλεξανδρούπολη.
Δ) Το κατάστημα Κ.Ζαραλη ,Κυνήγι -Ψάρεμα , Σταυρούπολη Θεσσαλονίκη

Συλλέχθηκαν όλοι οι άδειοι κάλυκες με το πέρας της εκδήλωσης, όπως και η πλειοψηφία των πτηνών παρά τη δυσκολία της νύχτας.
 

Από το Γραφείο Τύπου του Κ.Σ.Α.,
Χρήστος Κυρκενίδης, Δασολόγος MSc