ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


.: επιστροφή :.

Θεσσαλονίκη 10-1-2014

«Συνάντηση για τη διατήρηση των πληθυσμών πεδινής πέρδικας»

O Κυνηγετικός Σύλλογος Αμπελοκήπων Θεσ/νίκης πραγματοποίησε στις 27/12/2013 συνάντηση στο Κέντρο Ενημέρωσης & Επιμόρφωσης του Συλλόγου (γνωστό και ως Μανιτάρι) με θέμα τη διατήρηση των πληθυσμών της πεδινής πέρδικας στην περιοχή ευθύνης του. Αναφέρθηκαν οι παράμετροι που επηρεάζουν την πέρδικα και ως πρώτο μέτρο αποφασίστηκε να γίνει ενημέρωση στους κυνηγούς και κυναγωγούς, με την προτροπή να αναστέλλουν την εκγύμναση των σκύλων τους κατά την ευαίσθητη περίοδο της φωλεοποίησης και εξάρτησης των νεοσσών. Η περίοδος αυτή συστήνεται να αφορά το τρίμηνο Απριλίου - Μαΐου - Ιουνίου.
 

Ο Κ.Σ. Αμπελοκήπων σε συνεργασία με τους Κυνοφιλικούς Ομίλους και τον επιστημονικό συνεργάτη της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας & Θράκης (ΚΟΜΑΘ) κ. Χρήστο Σώκο πρόκειται να εκδώσουν σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο, ενώ πρόκειται να δρομολογηθούν προσεκτικά σχεδιασμένες δράσεις βελτίωσης των ενδιαιτημάτων σε συγκεκριμένες περιοχές.
 

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, εκτός των μελών του Δ.Σ. του ΚΣ Αμπελοκήπων, ο πρόεδρος της ΚΟΜΑΘ κ. Ν. Καλογεράκος, ο Αν. Καθηγητής θηραματολογίας Δρ Χ. Θωμαΐδης, ο θηραματολόγος της ΚΟΜΑΘ κ. Χ. Σώκος, ο πρόεδρος του Κ.Ο.Θ. κ. Α. Γαριβαλδης, οι εκπρόσωποι του ΟΚΑΔΕ κ. Χ. Κανίδης και κ. Θ. Μαυρίδης, ο εκπρόσωπος του Ομίλου Κουρτσχααρ κ. Γ. Νιάνιος.
 

Το Δ.Σ του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμπελοκήπων ευχαριστεί θερμά όλους τους εκλεκτούς καλεσμένους που έμπρακτα υποστήριξαν την προώθηση και υλοποίηση από κοινού της συγκεκριμένης ιδέας.
 

Από το Γραφείο Τύπου του Κ.Σ.Α.,
Χρήστος Κυρκενίδης, Δασολόγος MSc